Lippigmentatie

De Magie voor Stralende en Volle Lippen

Heb je altijd al gedroomd van prachtige, volle en perfect gekleurde lippen? Dan is Lippigmentatie dé oplossing voor jou! Met deze geavanceerde techniek creëren we lippen die er altijd verzorgd uitzien, zonder dat je je druk hoeft te maken over het vervagen van lippenstift.

Wat is Lippigmentatie?

Lippigmentatie is een vorm van semipermanente make-up waarbij pigment in de lippen wordt ingebracht om een natuurlijke en langdurige kleur te creëren. Of je nu op zoek bent naar een subtiele tint of juist een gedurfde kleur, met Lippigmentatie krijgen je lippen precies de uitstraling die jij wenst.

Wat is PMU?

Permanente make-up is het inbrengen van pigment in de huid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tattoo, maar het doel is iets anders. Ook wordt een tatoeage dieper gezet. De pigmenten zijn absoluut niet schadelijk voor de huid. Het verfraait bepaalde aspecten van je gelaat. Zo ben je altijd mooi en naturel opgemaakt waardoor je ook tijd bespaard.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor het plaatsen van permanente make-up zijn 2 behandelingen nodig. De eerste keer wordt de huid “voor gepigmenteerd” je huid neemt al een deel op maar bij het genezingsproces na de 1ste keer verbleekt de PMU nog met 60%. Bij een bijwerking wordt de huid verzadigd met het pigment waardoor de houdbaarheid verlengd wordt. Hier en daar wordt nog eens extra over gegaan zodanig dat alles perfect is. Vaak wordt voor de eerste maal geopteerd om iets bleker te straten omdat het nogal hard kan zijn in het begin en zo kunnen de klanten er al wat aan wennen. Nadien kan je ervoor kiezen om een beetje donkerder te gaan. Een regelmatig onderhoud is nodig om zo lang mogelijk van jouw perfecte PMU te blijven genieten.

Wat kan je verwachten na de behandeling?

Je lippen er donkerder en intenser uitzien dan je uiteindelijke gewenste kleur. Dit is normaal. Tijdens het genezingsproces zal de kleur van je lippen iets vervagen. Het duurt meestal een paar weken voordat de uiteindelijke kleur zich volledig ontwikkelt. Sommige zwelling is normaal en kan enkele dagen aanhouden. Dit kan je lippen iets voller doen lijken, maar de zwelling zal geleidelijk afnemen.

Korstjes en schilfering

Na een paar dagen kunnen korstjes en schilfers ontstaan op de behandelde gebieden. Het is belangrijk om niet aan de korstjes te krabben en ze vanzelf te laten afschilferen. Het is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces. De hersteltijd varieert per persoon, maar het duurt meestal ongeveer 1 tot 2 weken voordat je lippen volledig zijn hersteld en het eindresultaat zichtbaar is.

Na het volledige genezingsproces kun je genieten van prachtige, natuurlijk uitziende lippen met de door jou gekozen kleur en vorm. De kleur zal zachter en natuurlijker lijken na het genezen.

Waarom kiezen voor ons?

Femke De Smedt van FMKBEAUTY komt bij Cosmedisch Instituut Farah langs om jullie van de mooiste permanente make-up te voorzien. Haar specialiteit is het plaatsen van de perfecte powderbrows, natuurlijk volumineuze lippen of je ogen een optische lift geven door de juiste eyeliner. Jouw gelaat is jouw visitekaartje, wij zorgen enkel voor een natuurlijke lay-out.

Boek afspraak

Permanente make-up

Voordelen van Lippigmentatie

Langdurig Resultaat

Geniet wekenlang van prachtige, gekleurde lippen zonder dagelijkse make-up touch-ups.

Volle Lippen

Lippigmentatie kan ook de illusie van vollere lippen creëren door de contouren te definiëren.

Perfecte Symmetrie

Zeg vaarwel tegen asymmetrische lippen en geniet van perfecte symmetrie, elke dag opnieuw.

Tijdbesparend

Bespaar tijd en gedoe met lippenstift aanbrengen en bijwerken gedurende de dag.

 • Zeven dagen geen watercontact

  Niet aanraken en niet sporten (zweten) voor 7 dagen.

 • Tien dagen geen make up of crèmes

  Pas na 10 dagen op de lippen zelf aanbrengen.

 • Twee weken géén zon

  Ongeveer 2 weken niet blootstellen aan zon/zonnebank en geen zwembad/sauna.

 • Bescherming voor PMU

  Na 2 weken de lippen altijd goed insmeren met factor 50.

1 van 4